Naturgemässe Tierzuchht bei Rindern und Schweinen.Professor Alfred Haiger har blandt skrevet bogen "Naturgemässe Tierzuchht bei Rindern und Schweinen. Alfred Haiger er talsmand for, at de højproteinrige afgrøder, som soya skal bruges som menneskeføde. Kvæg skal primært leve af græs og hø.
DR1 11/4-13
Regnskov på størrelse med Sjælland fældes hvert år i Sydamerika og Asien for at give plads til dyrkning af foderplanter, soya og palmeoliekærner, til Europas husdyr, primært malkekøerne. Altså en stærk trussel mod natur og vildt dyreliv. Hvad pressemeddelesen ikke nævner er, at forbrug af højproteinrige foderemner til husdyr betyder nedsat mulighed for at mætte verdens sultende befolkninger. 
 
I foreningen Gamle Danske Husdyrracer er vi bekendt med at specialist i husdyravl professor Alfred Haiger, Østrig, gennem de sidste 30 år har talt for, at køer ikke må blive en konkurrent til mennesket hvad fødemidler angår. Han er fortaler for, at malkekvæg skal have græs og grovfoder, som landmanden producerer på gården.
 
At fodre husdyr med højproteinrige produkter som f.eks soyaprotein er etisk problematisk i en verden hvor mange mennesker sulter. 
 
Kvæg af gamle landracer er fra en tid hvor de netop var henvist til at klare sig på gårdens hjemmeavlede grovfoder som græs og hø. I et etisk og miljøskånsomt fremtidigt landbrug ser vi derfor, at de gamle idag stærkt truede racer kan få en renæssance.
 
Lilli Jensen
 
Gå til toppen

logo