soebogaard
"Hver sommer græsser kvæg af gamle racer fra Oregaard på Søbogaards jorde ved Borup, hvor dyrene og andre kan nyde den smukke udsigt over Kimmerslev sø. På Søbogaard bor den kendte producent af økologiske safter, marmelader, øl, sprut og mange andre gode ting, Poul Hansen, der er en af de gode danske mænd, som hjælper Oregaard med at redde de gamle racer fra at uddø, som her gammel Rød Dansk Malkerace."

soebogaard 4
Ligesom i Poul Hansens fars tid, kan folk i Borup og Kimmerslev atter glæde sig over gammel Rød Dansk Malkerace på Søbogaard.

 

stambog
Først i 1960´erne var en del gode Søbogaard-køer med i elitestambøgerne over Rød Dansk Malkerace.

 

Dyrskue-28
Poul Hansen, Søbogaard, med præmier fra hans fars og bedstefars tid: Sølvkaffekanden fra det fine kaffestel, som hans far fik i ærespræmie for en fin samling køer samt bedstefaderens flot indrammede diplom. Teksten lyder:

"Ved det af De samvirkende Landboforeninger i Sjællands Stift afholdte Publikumsdyrskue i København fra 6 - 10 juli 1905 blev hr. Gdr. S. Hansen Søndermarksgaarden tilkendt 2´præmie for tyren "Nr. 8". Underskrevet Ole Olsen, formand, m.fl..soebogaard 1
Poul Hansen for bordenden, hjemme i Søbogaards lyst hus. Et møde med avlere af gamle husdyrracer og dyrskuefolk.


soebogaard 2
Poul Hansen i samtale med Knut Hansen, Maribo, på GDH´s dyrskuestand.soebogaard 3
Poul Hansen med en god smagsprøve - en dram - fra Søbogaards dyrskuestand med økologiske safter, øl og brændevin.


Dyrskue-31
Poul Hansen, Søbogaard, er med til at sikre dyrene på Oregaard. Her ses han med røde køer i baggrunden på GDH´s stand på Roskilde Dyrskue.


Se mere om Søbogaard her: Artikel om Søbogaard

www.soebogaard.dk

Gå til toppen

logo