En indisk race på vores hjemmeside.........hvad tænker de på, vil nogen måske spørge, MEN for det første er filmen et eksempel på evolution og bæredygtig udnyttelse af en oprindelig race.

For det andet fortælles der, hvordan det fine samspil mellem dyr, økosystem og menneske trues pga indkrydsning med andre racer for at øge mælkeydelsen - en problemstilling der truer oprindelige racer overalt i verden- også herhjemme.

bøflen hedder chilika - efter søen, der ligger ved den bengalske bugt i indien - den kaldes også "nattens dronning af chilika". søen indeholder både brak- og saltvand, er ca. 900 km. lang og er tilholdssted for mange forskellige dyr og fugle - bl.a. pga gødningen fra bøflen !
det fantastiske ved chilika bøflen er, at den fouragerer i søen om natten ! den behøver ikke tilskudsfoder, men går op til sin ejer ved daggry for at blive malket - 2-3 l./dg. giver den. i dagtimerne går den rundt og passer sig selv og sin kalv. den store trussel mod racen er indkrydsning med andre racer - dette for at øge mælkeydelsen. truslen ligger i, at de opblandede dyr ikke kan klare sig uden tilskudsfoder og der skal ses efter dem på helt anden måde end de renavlede, der klarer sig selv.


Se filmen her: Night Queen Of Chilika By Dr Balaram Sahu


(26. januar 2010)


night queen

Gå til toppen

logo